TALANGER

VI VILL ATT DU KOMMER HIT!

Du har kompetensen, energin och viljan. Vi har en växande region med intressanta jobb och spännande företag som vill utvecklas tillsammans med dig och andra talanger. Kom hit så gör vi Skaraborg ännu bättre tillsammans!

KARRIÄR
Ge din karriär en chans
Skaraborg är på väg att bli Sveriges fjärde största arbetsmarknadsregion med ett differentierat näringsliv och många företag som är ledande inom sina branscher. De är alltid på jakt efter talangfulla, erfarna och kompetenta människor för olika befattningar på olika nivåer.

Här finns spännande verksamheter inom IT, fordon, inredning och annan industri, logistik och transport, livsmedel och lantbruk samt bygg och konstruktion med fler. Skaraborg har också en stark offentlig sektor med karriärmöjligheter inom vård, omsorg, utbildning och forskning.

Ge dig själv chansen att vara en del av ett sammanhang där du kan påverka ditt arbete och din karriär på ett positivt sätt!

STUDIER/FORSKNING
Vässa kompetensen eller hitta ett nytt spår
I Skaraborg har du alla chanser att förverkliga dina drömmar. Bli bättre på det du redan är bra på eller hitta ett nytt spår där dina talanger kan komma till sin rätt. Här finns utbildningar på alla nivåer som tar dig vidare i livet och karriären.

Vi är särskilt långt framme inom utbildning på de områden där vi har starka verksamheter, vilket gör att kopplingen mellan studier och arbete alltid är tydlig. På Högskolan i Skövde och SLU i Skara bedrivs utbildning och forskning med spetskvalitet. Vi har också flera gymnasieprogram med koppling till industrin och är aktiva inom uppdragsutbildningar.

Välkommen att vässa din kompetens i Skaraborg!

RESA
Res för nytta eller nöje

Ta tåget till Stockholm eller Göteborg för ett möte över dagen eller ta bilen ut till vandringsleden eller skidspåret på en kvart. I Skaraborg är det alltid nära till både nytta och nöje.

Vi ligger centralt mellan Stockholm och Göteborg och nära både Oslo- och Malmö/Köpenhamnsregionerna. De stora järn- och bilvägarna går genom regionen och här finns flera flygplatser inom nära avstånd, en av de större är till exempel Landvetter som tar dig till hela världen.

Du har även korta avstånd i vardagen, så du slipper långa pendelresor och får mer tid och kraft till både arbetet och fritiden. Vi tänker att det höjer kvaliteten både på det jobb du ska göra och det liv du ska leva!

LIVSSTIL
Aktivt, kreativt och enkelt liv

Skaraborg är perfekt för dig som gillar att ha en aktiv livsstil efter jobbet, oavsett om det handlar om att träna, uppleva konst och kultur, leva krogliv eller kanske förverkliga dina hus- och trädgårdsdrömmar.

Kulturlivet här är starkt med gott om konstgallerier, teatrar, museer och utbildningar på olika nivåer inom konst- och kultursektorn. Här finns också alla möjligheter att både se på idrott och vara utövare, antingen på egen hand i simhallar, gym och skid- och löparspår med mera eller i en förening.

Även om Skaraborg är en snabbt växande region är tillgången på boende fortfarande relativt god, och priserna jämförelsevis låga jämfört med andra regioner i Europa. Närheten och de enkla kommunikationerna gör att du kan välja plats att bo på först, och sedan lätt resa till och från jobb eller studier, istället för tvärtom!


LÄNKAR

Hitta drömjobbet
Läs om att arbeta i Sverige – möjligheter, rättigheter, löner och förmåner.
Länk till Arbetsförmedlingen.