BO OCH JOBBA I SKARABORG

MÖJLIGHETER OCH FRIHET, ENKELHET OCH TRYGGHET

Det är inte bara enkelt att göra affärer i Skaraborg, det är också lätt att leva, trivas och känna sig trygg här.

Korta avstånd
I dag bor närmare 300 000 människor i Skaraborg och våra 15 kommuner erbjuder en blandning av stads- och landsbygdsmiljöer med korta avstånd som gör det möjligt att hinna med både jobbet, skolan, fritiden och livet. Även det geografiska läget i Sverige gör livet enkelt.

Samhällsservice och infrastruktur
Regionens positiva utveckling gör att vi kan erbjuda bra samhällsservice, robust infrastruktur och attraktiva boendemiljöer. Oavsett om du vill hyra, köpa eller bygga nytt har du alla möjligheter att hitta ett boende som du trivs med. Här finns också bra barnomsorg och utbildningar på alla nivåer, allt från förskola, grundskola, gymnasium till högskola, yrkeshögskoleutbildningar och folkhögskolor. Vi är dessutom på väg att bli Sveriges fjärde största arbetsmarknadsregion med intressanta jobb inom de flesta sektorer och branscher.

Livskvalitet och upplevelser
Utbudet av kultur, idrott, shopping, restauranger och nöjen är stort och det är aldrig långt till naturupplevelser, sommar som vinter. Kombinationen av möjligheter och frihet, enkelhet och trygghet skapar livskvalitet för alla.

Relocationservice – hjälp att hitta hem
När du bestämt dig för att etablera din verksamhet i Skaraborg, har du och dina medarbetare alla möjligheter att snabbt etablera er och era familjer i Skaraborg. Ur ett internationellt perspektiv är det lätt att hitta bostad och skolor och lära känna regionen och livet här. Välkommen att hitta hem i Skaraborg!

Inflyttarservice – pågående projekt för att attrahera nyckelkompetens till regionen

Just nu arbetar vi med ett projekt som vi kallar inflyttarservice. Under åren 2021-2023 kommer projektet tillsammans med Skaraborgs 15 kommuner och samverkande parter att samla och strukturera arbetet med att attrahera nyckelkompetens att vilja flytta till Skaraborg för att arbeta här.
 
Det handlar om att paketera, attrahera och skapa bästa möjliga förutsättningar för att nå potentiella inflyttare och få fler att flytta till Skaraborg.

Kontakt
Richard Dyvelås, projektledare
+46 (0) 76-721 03 88 | richard.dyvelas@skaraborg.se

TALANG

GE DIN KARRIÄR EN CHANS