NÄTVERKS­STADEN SKARABORG

Skaraborg har ett strategiskt läge med nära avstånd till Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Det optimala läget blir en geografisk knutpunkt för företag som vill nå ut och expandera på den skandinaviska marknaden, vidare ut i världen. Här finns tågförbindelser, hamnar och motorväg som effektivt förbinder regionen med övriga världen. Här finns också Skaraborg Logistic Center som bidrar med avancerade och hållbara logistiklösningar.

Illustrerad karta över Skaraborgs trafiknätverk

Samverkan på alla nivåer​

Kombinationen av tillväxtfokus och långsiktig hållbarhet är en strategisk framgångsfaktor som gör Skaraborg till en av Skandinaviens mest spännande framtidsregioner. Här finns 15 kommuner med drygt 270 000 invånare som är en del av Västra Götalandsregionen med sina sammanlagt ca 1,7 miljoner invånare. Som tillsammans skapar en stark region med stor bredd, utveckling och tillväxt.

Våra styrkor

Kombinationen av tillväxtfokus och långsiktig hållbarhet är en strategisk framgångsfaktor som gör Skaraborg till en av Skandinaviens mest spännande framtidsregioner. Här finns 15 kommuner med drygt 270 000 invånare som är en del av Västra Götalandsregionen med 1,7 miljoner invånare.

Spetsområden

Våra spetsområden är logistik, gröna näringar och livsmedelsproduktion, smart energi och smart industri. Här finns en blandning av anrika företag under stark utveckling och flertal nytillkomna innovativa verksamheter som bidrar till den gröna omställningen.

Kompetens

I Skaraborg blandas mångårig erfarenhet med nytänkande och innovation. Här finns gedigen industrikompetens som behövs för att klara den gröna omställningen och vi arbetar på flera olika sätt proaktivt med att tillföra ny kompetens.

Utbildning och forskning

Här finns exempelvis Högskolan i Skövde med sina förstklassiga utbildningar inom dataspelsutveckling, teknik och biovetenskap såväl som internationellt konkurrenskraftig forskning.

Fem anledningar att välja Skaraborg

En man och en kvinna som arbetar i en produktionsanläggning
invånare
0
kommuner
0
tillgänglig verksamhetsmark
0

Ledig verksamhetsmark

Vi har en plats för dig

Letar du efter en plats att etablera dig på i Skaraborg? Vi har mark redo!

I Skaraborg finns du mitt ibland Sveriges och Nordens stora marknader med utmärkta logistikmöjligheter och modern infrastruktur. Marken vi förmedlar är kommunalt ägd verksamhetsmark som är redo att bebyggas med framtidens industrier.

En grupp av människor i en hall med olika materialprover

Varför Skaraborg?

Varför väljer människor, företag och organisationer att vara verksamma i Skaraborg? Hör Muriel Beser Hugosson, Rektor på Högskolan i Skövde berätta om fördelarna, de möjligheter och den utveckling Skaraborg står inför.

Det stora navet

Skaraborg Logistic Center

Skaraborg och Göteborgsregionen är en av de mest intressanta platserna i Skandinavien och Nordeuropa för effektiva hållbara logistiklösningar. Grunden är det geografiska läget, men ännu viktigare är den koncentrerade kompetens, yta och kapacitet vi kan erbjuda genom Skaraborg Logistic Center (SLC). Moderna, snabba, kostnadseffektiva och hållbara transporter på väg och järnväg gör att företagen i vår region sparar pengar, tid och miljö – och kan därmed fortsätta att växa!

Flygbild över Skaraborg Logistic Center med containrar och transportfunktioner

Skicka meddelande

Kontakta oss

Kontaktporträtt av Alexandra Norlander Tornberg
Kontaktporträtt av Peter Yström
Kontaktporträtt av Lisa Braafsnäs Mujagic