AUTOMOTIVE

– motor för utveckling

I Skaraborg driver vi utvecklingen av den globala fordonsindustrin. Här möter du en unik industriell tradition inom automotive och har tillgång till framtidens innovationsmiljöer. Bland annat har Volvo varit en starkt drivande aktör sedan företagets start och utvecklar fortfarande verksamhet och kompetens, men det finns också flera andra aktörer som stärker klustret. En viktig arena för utveckling är Assar (Industrial Innovation Arena) som är ett unikt samarbete mellan näringsliv och akademin – en mötesplats där utbildning, innovation och forskning ger nya lösningar för industrin.


FAKTA

Antal anställda: Ca 12 000 i hela kedjan.

Några företag: Volvo Cars, Volvo Group Trucks Operation productions, Volvo Penta, Autokaross i Floby AB, Automotive Components Floby AB mfl.

Namnet ASSAR: Assar Gabrielsson från Korsberga utanför Hjo var en svensk industrialist och initiativtagare till fordonsföretaget AB Volvo.
ASSAR Industrial Innovation Arena är en hyllning till Assar Gabrielsson, men namnet ASSARs etymologi är också av vikt; namnet kommer från engelskans ANSWER och betyder ”Den som ger svar”.

 

ETABLERINGSINFORMATION

Ja tack, jag är intresserad av att få veta mer om vilka fördelar och möjligheter Skaraborg har att erbjuda som etableringsregion.